ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Никулденски шаран в тесто

Никулденски шаран в тесто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Никулденски шаран в тесто
06/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Традицията повелява на Никулден да се готви шаран, но ние бихме хапвали от този шаран са ароматна плънка в тесто всеки ден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

От брашното, хладка вода и малко сол се приготвя тесто, което се разточва на дебел лист.

Лукът се нарязва на филийки и се задушава в мазнината до омекване.

Отстранява се от огъня и се смесва със ситно нарязания магданоз, едро счуканите орехови ядки, стафидите, смлян черен пипер и сол на вкус.

Шаранът се измива, почиства се и се посолява, напълва се с плънката, зашива се и се увива в тестения лист. Слага се в намазана тавичка и се пече в умерена фурна.

Поднася се топъл.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: