ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Бяла риба по италиански

Бяла риба по италиански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Бяла риба по италиански
23/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Оставете на италианците да ви приготвят обяда и няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 консерва белени и нарязани на кубчета
  • маслини - 1 ч.ч. без костилки
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • бяло вино - сухо 1/2 ч.ч.
  • риба - бяла филе 600 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука се нарязва на кръгчета, чесъна много наситно, а маслините се разполовяват.

В голям тиган се загрява мазнината и в нея на среден огън се задушават чесъна и лука, а след това се добавят и доматите, маслините, магданоза и виното.

Сместта се оставя да покъкри около 5-10 мин, след което към нея се добавят филетата риба.

Оставя се на огъня още около 5-10 мин, докато рибата побелее и започне да се къса лесно.

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: