ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Гъста италианска зимна супа

Гъста италианска зимна супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3235k
Гъста италианска зимна супа1 / 2
22/11/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6
"Зимите в някои части на Италия може да са много сурови, но тази гъста италианска зимна супа сгрява тялото и душата!"

Необходими Продукти

  • боб - бял 400 гр. консервиран
  • вода - 300 мл.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • домати - 400 гр. пасирани
  • риба - тон 200 гр. консерва в зехтин
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • пипер - лют по желание
  • босилек - пресен по желание
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче зеленчуков бульон. Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан на ситно босилекът и лютият червен пипер и 1 ч л захар.

Довежда се до кипване и огънят се намаля на минимум. Оставя се още 10 минути, след което супата се сваля от огъня.

По желание се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: