Крюшон в диня

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
14/07/2014
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се измиват. Ябълката се реже на тънки резенчета, след като се отстрани сърцевината. Костилката на прасковата се отделя и плодът се нарязва на тънки резени. Гроздето се накъсва на зърна, които се разрязват на половинки.

Плодовете се слагат в съд, поръсват се със захарта, поливат се с коняка и половината бяло сухо вино и се оставят в хладилника за 2 часа. Динята се измива, отрязва се по-голямо капаче и със супена лъжица се изважда вътрешността.

С лъжица за сладолед се правят топчета от динята или тя се нарязва на дребно. В динята се изсипват плодовете от хладилника заедно с течността, добавят се топчетата от диня, останалото вино и ликьора. Сервира се в чаши с лед, които се пълнят, като се гребе с малък черпак от динята.

Метална мярка за алкохол 100 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална мярка за алкохол 100 мл
3.99 лв.
Виж ››

Когато ви кажат да сипете едно голямо, първо посегнете към металната мярка, а после към вида алкохол. Металната мярка за 100 мл алкохол е подходяща за домашна и за професионална употреба. Мерките трябва да са точни, за да се уважаваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар