Крюшон в диня

Марина НордМарина НордНовак1219
14/07/2014
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се измиват. Ябълката се реже на тънки резенчета, след като се отстрани сърцевината. Костилката на прасковата се отделя и плодът се нарязва на тънки резени. Гроздето се накъсва на зърна, които се разрязват на половинки.

Плодовете се слагат в съд, поръсват се със захарта, поливат се с коняка и половината бяло сухо вино и се оставят в хладилника за 2 часа. Динята се измива, отрязва се по-голямо капаче и със супена лъжица се изважда вътрешността.

С лъжица за сладолед се правят топчета от динята или тя се нарязва на дребно. В динята се изсипват плодовете от хладилника заедно с течността, добавят се топчетата от диня, останалото вино и ликьора. Сервира се в чаши с лед, които се пълнят, като се гребе с малък черпак от динята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар