Печен свински бут

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Печен свински бут
30/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8-10
"Не свинският бут е капризен за приготвяне, а майсторът не е прочел рецептата. Опитайте нашето предложение и няма да останете разочаровани!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса.

На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги в тавата със свинското с люспата отгоре.

Печете половин час и намалете фурната на 180 градуса. Ако започне да загаря, покрийте с фолио. Месото е готово, когато отделя прозрачен сок при леко пробождане с ножа.

За соса нарежете ябълките на кубчета, добавете сливите без костилките и бульона и варете на котлона, докато течността почти се изпари. Долейте виното.

Извадете месото от тавата, обелете опечените глави лук и ги нарежете, прецедете соса в тенджерка. Добавете към него ябълковата смес, дафинов лист и черен пипер, варете още 5 минути. Пасирайте хубаво и ако се наложи, претрийте соса през сито. Сервирайте месото, като го полеете с ябълковия сос и с гарнитура от картофи.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: