Кралско фондю с четири вида месо

23/06/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 339
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 200 г
  • пуешко месо - 200 г
  • свинско месо - 200 г
  • сърнешко месо - 200 г
  • моркови - 4 бр.
  • броколи - 200 г
  • бульон - 500 мл телешки
  • бяло вино - 500 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • млян черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се разделят на съцветия, морковите се режат на кръгчета, телешкото и сърнешкото месо се режат на кубчета, свинското и пилешкото месо – на лентички. Сваряват се и се отцеждат от бульона.

Броколите и морковите се варят 3 минути, отцеждат се от водата, измиват се със студена вода и се подсушават на хартия. Виното и бульонът се слагат да врят на бавен огън заедно с дафиновия лист, двата вида черен пипер и солта.

След 8 минути варене се сваля от котлона. Парченцата месо се топват в соса и се сервират.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар