Френска кайсиева шарлотка

Нина НордНина Норд
Джедай
55
10
326
24/06/2014
"Изкусително по френски от авторите на най-ароматните лесни десерти "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 639
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • франзела - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - на върха на ножа
  • вода - ½ ч.ч.
  • кайсиево сладко - 3 с.л.
  • кайсии - 16 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото се смесва с водата и се кипва. Франзелата се реже на тънки филийки и те се топват в сиропа. След това се запичат леко на фурна.

С част от тези филийки се покрива дъното и стените на форма за кекс, намазана с масло. Кайсиите се измиват, махат се костилките и плодовете се нарязват на резенчета.

Слагат се кайсии, след това се слага един ред филийки, отново кайсии, като всеки ред се поръсва със захар, смесена с канела.

Отгоре се слагат филийки и шарлотката се пече под капак 35 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Димитрова
Йорданка Димитрова
02.08.2014 11:49
Защо снимката и текстът не са за един и същи сладкиш?Това е кофти подход!
1
0