Грис с карамел по руски

Нина НордНина Норд
Джедай
55
10
327
12/06/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва, добавя се на тънка струйка грисът и се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Добавят се орехите и всичко се разбърква.

Кашата се разпределя във формички, намазани с масло, поръсва се с малко захар и се запича на инфрачервен грил до златисто.

Останалата захар се карамелизира, като се загрява с малко вода. Разлива се на линии върху тава, намазана с мазнина, и след като изстине, се начупва и с нея се украсява грисът.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар