Грис с карамел по руски

12/06/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо673
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва, добавя се на тънка струйка грисът и се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Добавят се орехите и всичко се разбърква.

Кашата се разпределя във формички, намазани с масло, поръсва се с малко захар и се запича на инфрачервен грил до златисто.

Останалата захар се карамелизира, като се загрява с малко вода. Разлива се на линии върху тава, намазана с мазнина, и след като изстине, се начупва и с нея се украсява грисът.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар