Кайсиево руло от бутертесто

21/06/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай55
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо768
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на кора с дебелина 3 милиметра. Сладкото се смесва с бадемите и се намазва върху тестото. Ръбовете на тестото се намазват с разбит жълтък.

Прави се руло и се притиска в краищата. Правят се разрези в горната част на рулото. Пече се в тава, изплакната с вода, до златиста коричка на 240 градуса. Захарта се смесва с канелата, маслото и виното и се кипва.

Царевичното брашно се смесва с 2 супени лъжици вода и се добавя във врящото мляко. Вари се 5 минути на слаб огън и се прецежда. С тази смес се намазва рулото и се сервира топло.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар