Зеленчукова баница със сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
21/05/2009
"Когато баницата е толкова вкусна, всякакви приказки за диети и калории са крайно неуместни "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 429
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и картофите се настъргват на едро ренде. Слагат се в гевгир и се притискат с длан, за да се отцеди сокът им, колкото може.

Морковите също се настъргват на едро ренде. Двата вида лук и чесъна се нарязват на ситно.

В тенджера се загрява половината зехтин. В него се сотират лукът и чесъна за 4-5 минути. Добавят се морковите и се обърква добре. Слагат се отцедените тиквички и картофи, и зелените подправки. Оставя се да се задушава още 5-6 минути, като се разбърква периодично. Маха се от котлона и се оставя на страна да се охлади.

При зеленчуците се натрошава сиренето и се добавят разбитите яйца. Плънката се посолява със сол и пипер.

Фурната се нагрява на 200°C.

Подходяща тава се намазва с малко зехтин. На дъното се подреждат половината от корите за баница, като между тях се намазва по малко зехтин. Разпределя се плънката. Върху нея се слагат останалите кори. Баницата се намазва със зехтин и се разрязва на парчета.

Пече се около 30 минути, в предварително нагрятата фурна. След като се извади се оставя да се охлади леко.

Дървената точилка от едно време - 68 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
илич
илич
20.05.2013 22:17
никаде не е писано баницата има ли заливка?
0
0