Патладжанени пици

12/11/2009
Василка
отВасилкаНовак
"Вместо с тесто, направете пици с патладжан - ще се влюбите в резултата "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 172
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета или по дължина на филии с дебелина около 1, 5 см. Посолете и оставете за няколко минути в наклонена тава, за да се оттече горчивия сок.

В тавичка сложете около 1/2 чаша олио и наредете патладжаните на един ред. Поставете в силна фурна.

Докато се пекат патладжаните приготвям соса от кайма и доматено пюре. В олио запържвам счукания чесъна, добавям каймата и задушавам за 5 мин. Добавям доматеното пюре и оставям да изври водата.

Когато се позапекат патладжаните (след около 15-20 минути) извадете и добавете върху всеки патладжан няколко лъжици от доматеният сос и настъргания кашкавал. Върнете във фурната за около още 10 минути докато се запече кашкавала.

Извадете, украсете с магданоз и босилек.

Сервирайте патладжанените пици топли или студени за предястие или гарнитура.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар