Украински меденки с мак

Нина НордНина Норд
Джедай
5510382
Украински меденки с мак1 / 2
25/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две супени лъжици маково семе се заливат с гореща вода и се оставят за 20 минути. Отцеждат се. Яйцата се разбъркват с меда и се добавят брашното, млякото, маковото семе, содата и маслото.

Тестото се омесва и се разточва на кръгове с диаметър 10 сантиметра и дебелина половин сантиметър.

Пекат се на 200 градуса до златисто. Макът за заливката се счуква в хаванче, като се добавя водата по малко. Смесва се с меда и с тази смес се заливат начупените на парченца изстинали меденки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: