Източно индийска туршия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
23/11/2010
"Нямате представа тази източно индийска туршия колко си отива с българска домашна ракия!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 663
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 6 - 8 големи глави нарязани
  • моркови - настъргани 500 гр.
  • зелени домати - 8 бр. обелени и нарязани на кубчета
  • тиквички - 1 кг. нарязани
  • сироп - царевичен светъл 2 ч.ч.
  • винен оцет - 4 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • кориандър - смлян 1 с.л.
  • джинджифил - смлян 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - смлян 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти в тенджера. Сложете ги да заврат на умерена температура. Намалете котлона и варете на слаб огън 5 мин.

Разсипете зеленчуците равномерно в 6 половин литрови буркана. Отгоре полейте с маринатата. С неметален предмет, разбъркайте, за да отстраните всички мехурчета с въздух.

Затворете бурканите и ги варете на водна баня 15 мин.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар