Гъбена супа с царевица

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
70
72
12/05/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо911
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 25 г, нискомаслено
  • брашно - 25 г царевично
  • гъби - 100 г, пресни, на ивички
  • лук - 1 глава, на ситно
  • бульон - 300 мл, зеленчуков
  • мляко - 300 мл
  • царевица - 350 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 4 с.л., нискомаслена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се задушават в маслото, разбърква се постоянно около 3 мин.

Прибавя се царевичното брашно и се разбърква 1 мин. Смесват се бульонът, млякото и царевицата.

Оставя се да покъкри около 10 мин. Поръсва се със солта и черния пипер. След като се разсипе в купи се гарнира със сметаната.

Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра-21%
Приготвяй си тази рецепта с:
Чугунена тенджера с емайлирано покритие 24 см - 3.8 литра
160.00 лв.
127.00 лв.
Виж ››

Гответе вкусно и здравословно в новата си чугунена тенджера с емайлирано покритие. Качество без компромис!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар