Салата от печени чушки и козе сирене

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
08/05/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 2 бр. оранжеви
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. жълти
  • чушки - 2 бр. зелени
  • рукола - 80 г
  • лук - 1 бр. червен
  • сирене - 240 г козе
  • За винегрета с риган
  • зехтин - 80 мл
  • оцет - 2 с.л. винен
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса.

Нарежете чушките на четвъртинки, отстранете семките и изпечете на грил или в много гореща фурна, докато станат черни и на мехурчета. След това ги покрийте за около 5 минути, обелете ги и ги нарежете на ивици.

Пригответе винегрета, като за целта смесите продуктите в буркан, разклатите добре и подправите на вкус.

Чушките сложете в голям съд заедно с руколата и лука, разбъркайте добре и поръсете със сирене и винегрет.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар