Телешко печено със салата от цикория

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
07/05/2014
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо862
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г филе
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л. сладък
  • цикория - 2 бр.
  • домати - 250 гр.
  • чушки - 1 бр. жълта
  • лук - 1 бр. червен
  • Сос от майонеза и пипер
  • майонеза - 150 гр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесвате телешкото, зехтина, чесъна, лимоновата кора и пипера. Покрийте ги и ги оставете да престоя минимум 3 часа в хладилник.

След това пригответе соса, като за целта разбъркате всички продукти в малка купа и подправите на вкус.

След като е престояло месото, изпечете го на грил или барбекю. Когато е изпечено, покрийте го за около 5 минути, преди да го нарежете. През това време на същия грил изпечете и цикорията.

Разбъркайте внимателно месото заедно с другите продукти. Разпределете цикорията между порциите и поставете върху него част от сместа с месото. Отгоре леко посипете от майонезата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар