Бишкотени сладки с глазура

19/08/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо900
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бишкоти - 30 бр.
  • за крема
  • масло - 100 г краве
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр, само жълтъците
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • за глазурата
  • какао - 4 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • шоколад - 7 - 8 с.л. бял настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напречно на две части срежете бишкотите. Пудрата захар разбийте заедно с кравето масло и прибавете жълтъците, лимоновия сок и ванилията постепенно.

Докато получите пухкав крем, разбърквайте. Две по две слепете бишкотите с крема.

Какаото сварете със захарта, водата и кравето масло до сгъстяване. Оставете настрани, за да се охлади. Потопете сладките от всички страни след това ги овалвайте в настъргания бял шоколад.

Вземете плато, редете сладките в него и докато стане време за поднасяне ги вдигнете в хладилника.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар