Опушени наденички с боб

11/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо поставете фасула в купа и го залейте със студена вода, за да се покрие. Оставете го така за една вечер, изплакнете го и го прецедете.

След това го сложете в тенджера с гореща вода и го оставете да заври. Намалете огъня и оставете фасула да къкри, без да го покривате, за около 30 минути. Накрая отново трябва да го прецедите.

През това време може да запържите и наденичките в тиган, докато станат леко кафяви. Изваждайте ги върху попивателна хартия. В същия тиган загрявате зехтин и добавяте лука, чесъна, чушката и разбърквате, докато омекне лукът.

След това прибавете подправките и сухата люта чушка. Накрая сложете фасула и доматите и оставете ястието да заври. Намалете огъня и го оставете да къкри за около час, но този път покрийте съда.

Добавете и наденичките, отново покрийте, и оставете за още 10 минути да къкри. След като махнете ястието от огъня подправете и поръсете с ригана.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар