Начин на приготвяне
Първо измийте месото под студена вода и го забършете с абсорбираща хартия. С помощта на кухненски ножици разрежете пилетата по дължината на гръбначната кост и я премахнете.
Разполовете ги през гръдната кост и всяка половина нарежете на още две парчета. Пилешкото оваляйте в брашно и изтупайте излишното. В голям тиган загрявате зехтина и запържвате месото, докато стане кафяво. Вадете го върху хартия, за да попие мазнината.
В същия тиган запържете лука и чесъна, докато омекнат, след което добавете карамфила и индийското орехче. Върнете пилешкото в тигана, заедно с доматите, чушката и виното. Покрийте и оставете да къкри за около 20 минути.
След това махнете капака и оставете ястието още 20 минути на огъня, докато пилето омекне, а сосът се сгъсти. Добавете шоколада и разбърквайте, за да се получи гладка смес.
Накрая прибавете и канелата, подправете на вкус и сервирайте пилето, поръсено с магданоз.