Пържен ориз по китайски

13/11/2018
Лили
отЛилиНовак
"Обичаш ориз по китайски? Ето класическия начин за неговото приготвяне. И ще ти хареса! Гаранция Франция "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309 561
  • Преглеждания за месеца4401
  • Преглеждания за седмицата980
  • Коментари27 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

  • ориз - 250 гр.
  • пилешко месо - гърди 1/2 бр.
  • олио - 80 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • вегета - 1 ч.л
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Оризът се сварява предварително. Изсипва се в предварително сгорещено олио. Пържи се десетина минути, като се бърка непрекъснато. Към ориза се прибавят ситно нарязаното месо и 1 ч.л. вегета (или натриев глутамат)

Яйцата се разбиват и с тях се залива оризът. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.

Преди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 27
4 14
3 8
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Геновева
Геновева
15.01.2019 12:25
С малко соев сос после е просто супер.
0
0
Марин
Марин
02.08.2018 10:35
Два пъти вече правя ориза по рецептата,но аз слагам царевица,грах,моркови и днеска добавих и ролца от раци. Получи се много добре.
3
0
Потребител#208481
Лили можеш ли да ни кажеш ли нещо повече за натриевия глутамат? До колкото знам натрий има и в сапуна но глутамат какво е?
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв