Бисквитена торта със сметана

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
119
144
25/06/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 974
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бисквитени Торти

Начин на приготвяне

В 5-6 супени лъжици вода накиснете желатина и като набъбне, на водна баня го разтопете.За да се поохлади, го оставете настрани.

Сметаната и размекнатото краве масло разбийте на пухкав крем.

Киселото мляко разбийте със захарта, след това добавете бадемите, стафидите, натрошените бисквити и ореховите ядки.

Сипете половината желатин, съединете със сметанов крем и разбъркайте до гладка маса.

В облята със студена вода тортена форма пресипете повърхността и изравнете повърхността ѝ. Отгоре подредете плодове по избор-половинки кайсии, вишни или череши без костилките, праскови, нарязани на резени, половинки ягоди и залейте с останалия желатин.

Преди да поднесете тортата, я оставете в хладилника да се желира добре.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар