Бисквитена торта със сметана

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
25/06/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 376
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 5-6 супени лъжици вода накиснете желатина и като набъбне, на водна баня го разтопете.За да се поохлади, го оставете настрани.

Сметаната и размекнатото краве масло разбийте на пухкав крем.

Киселото мляко разбийте със захарта, след това добавете бадемите, стафидите, натрошените бисквити и ореховите ядки.

Сипете половината желатин, съединете със сметанов крем и разбъркайте до гладка маса.

В облята със студена вода тортена форма пресипете повърхността и изравнете повърхността ѝ. Отгоре подредете плодове по избор-половинки кайсии, вишни или череши без костилките, праскови, нарязани на резени, половинки ягоди и залейте с останалия желатин.

Преди да поднесете тортата, я оставете в хладилника да се желира добре.

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар