ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско месо със сладко-кисел сос

Свинско месо със сладко-кисел сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Свинско месо със сладко-кисел сос
24/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
"Да, много е вкусно, но повече от две порции от това свинско със сладко-кисел сос едва ли ще успеете да изядете!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - или нишесте
  • олио - за пържене
  • сол
  • чушки - 1 бр. зелени
  • чушки - 1 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • доматен сос - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 сл.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • бренди - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри кубчета, които се посоляват и се панират в разбитото яйце и в царевично брашно. Изпържват се до златисто в обилно количество мазнина, отцеждат се и се оставят на топло.

Приготвя се сосът. Почистените и нарязани на ивички чушки, джинджифилът и ситно нарязаният лук се запържват в съвсем малко мазнина.

Оцетът, захарта, доматеният сос, 2 с.л. царевичното брашно, виното, соевият сос и водата се разбъркват, слагат се да кипнат и се прибавят към запържените зеленчуци. Сосът се задушава около 5 минути на умерен огън. Ако е много гъст, се долива още малко вода. Изпърженото месо се залива със соса и ястието се поднася топло.

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: