Патешки гърди с нар

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
21/06/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 2 глави, нарязан на ивици
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • орехи - 3 1/2 ч.ч., нарязани
  • бульон - 4 ч.ч. пилешки
  • нар - 6 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • патешки гърди - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и изпържете вътре лука и куркумата докато омекнат. Прибавете орехите и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и сложете сместа да се вари, непокрита за около от 20 минути. Разбърквайте от време на време.

Разполовете наровете и сложете семето им купа. Запазете семената от един нар. Останалите пасирайте в блендер. Смесете сока от нар с лимоновия сок и захарта.

Премахнете кожата от патешките гърди с остър нож. Загрейте останалия зехтин в тиган и изпържете патешките гърди.

Гответе около 10 минути, като изсипвате част от мазнината от време на време. След това обърнете и гответе още 3-4 минути. Преместете патешкото в чиния.

Изсипете сока от нар в тиган, към него прибавете орехите и бульона и варете 15 минути, като разбърквате с дървена лъжица, докато сосът се сгъсти.

Сервирайте патешките гърди, нарязани и заляти с малка част от соса. Гарнирайте с останалата част от семето на нара.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар