Трахана със зрял фасул

СтойкаСтойкаНовак
22/09/2016
"От златната книга на най-добрите рецепти от Българската кухня избрахме именно тази - за трахана със зрял фасул!"
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 217
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • трахана - царевична 200 г
  • зрял фасул - шарен 200 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата трахана се залива със студена вода и се вари на тих огън до омекване.

Почистеният и измит фасул също се залива със студена вода и се вари около половин час. Тази вода, оцветена при варенето на фасула в тъмнокафяво, се отлива.

Фасулът се залива с топла вода и малко мазнина и се вари до омекване, след което се смесва с траханата. Ястието се посолява и се доварява.

Накрая се прибавя запръжка от останалата мазнина, ситно нарязания лук и червения пипер.

След няколко минути ястието се отстранява от огъня и се поднася.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар