Чеснова супа с телешки аромат

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
21/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бульон - 750 мл телешки
  • хляб - 200 г
  • чесън - 6 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кайенски пипер
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • зелен лук - 2 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бульонът да кипне. Нарежете хляба на кубчета. Чесънът се нарязва на ситно и се пасира със солта.

В тиган за загрява зехтинът и в него се пържи чесънът, докато омекне. Прибавя се хляба и се пържи до златисто, поръсва се с пипер и се изважда от тигана.

Сложете 1 л вода кипне и в нея добавете останалите сол и оцет. Яйцата се разбиват в отделен съд и се прибавят постепенно към кипящата вода. За 3–4 минути те се втвърдяват. Парченцата хляб се поставят в горещ супник и се заливат с бульона.

Готовите яйца се изваждат от водата, поставят се в супата и се посипват със пресен лук.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар