ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш по украински с костен бульон

Борш по украински с костен бульон

Марина НордМарина Норд
Новак
1k36927703
Борш по украински с костен бульон1 / 2
25/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г + 400 г телешки кости
  • зеле - 5 - 6 листа
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • цвекло - 2 глави
  • корени - 2 бр. от магданоз
  • лук - 1 глава
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сланина - 50 г
  • мас - 1 с.л.
  • захар - 4 щипки
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • копър - 4 - 5 стръка
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парченца и се сварява във вода. От костите се приготвя бульон, който се прецежда и се добавя към месото.

Маста се загрява и в нея се задушават цвеклото и морковите, нарязани на пръчици, както и зелето, нарязано на ленти. Отделно се запържват нарязаният на ситно лук, корените магданоз и брашното.

Всичко се сипва към врящото месо и се добавят нарязаните картофи, копърът и подправките, захарта, доматеното пюре и оцетът. Боршът се сервира гарниран с парченца сланина, нарязан магданоз и копър, счукан чесън и сметана.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: