Украински бульон с галушки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
10/06/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бульон - 1 л телешки
  • вода - 250 мл
  • грис - 100 г
  • масло - 25 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва водата и когато кипне, се добавят маслото, солта и грисът.

Бърка се до сгъстяване и се оставя да изстине. Добавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон.

Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар