Украински бульон с галушки

Марина НордМарина НордНовак1219
10/06/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо354
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бульон - 1 л телешки
  • вода - 250 мл
  • грис - 100 г
  • масло - 25 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва водата и когато кипне, се добавят маслото, солта и грисът.

Бърка се до сгъстяване и се оставя да изстине. Добавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон.

Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар