Баклава

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
08/10/2007
"Баклава - един път! Гарантирано ще си оближете пръстите "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139 282
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се приготвя смес от счуканите орехи, бадеми и канела.

Тавата за печене се намазва с мазнина. На дъното се поставя една кора, намазва се с масло и върху нея се поставя следващата кора. След като сте наредили пласт от три кори поставете част от приготвената смес от орехи, бадеми и канела. Повтаряте процедурата на всеки три кори. Покривате с последната кора. Намазвате с масло и нарязвате на ромбчета. В средата на всяко ромбче поставете щипка смлян карамфил.

В предварително загрята фурна до 160 градуса печете около 1 час.

Смесвате водата , захарта, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява.

След като баклавата изстине се залива.

Мини дървен валяк за тесто-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
6.01 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 19
4 3
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мариела Христова
Приготвих я по ваша рецепта, но я направих без бадемите и карамфила.
2
0
К К
К К
15.05.2016 01:50
И аз я правя като вас страхотна става!
0
3
Виктория
Виктория
30.11.2013 21:31
Аз пека баклавата бавно,за да порозовее и отвътре.Така я харесвам.Става цялата с еднакъв цвят.
10
1
Йовов
Йовов
30.11.2013 17:37
Абе то хубава е рецептата но нещо е сбъркано мисля за времето на печене и то при загрята фурна и то да се пече около час ... Да вземе да го коригира .
6
3