Печено агнешко със смокини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
18/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 2 с.л.
  • агнешко месо - 1 кг филе
  • смокини - 9 бр., може и от сладко
  • вино - 2/3 ч.ч. червено
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

Намажете тавата за печене със зехтин да се загрее. Сложете вътре агнешко и изчакайте съвсем леко да се поизпече на средна температура и от двете страни. След това го извадете.

Разрежете смокините наполовина и ги наредете около агнешкото. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Сложете агнешкото да се пече за около 30 минути. След това го извадете и изсипете виното върху смокините.

Върнете агнешкото обратно във фурната и пече още 30-45 минути. Месото трябва да е леко розово по средата, затова внимавайте да не го препечете.

Извадете агнешкото на дъска за рязане. Изчакайте 5 минути да се охлади и след това го нарежете на парчета.

Сервирайте месото заедно със стафидите и отделения сос при готвенето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар