ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Шоколадови курабии с глазура и кокос

Шоколадови курабии с глазура и кокос

Шоколадови курабии с глазура и кокос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
17/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Страхотни маслени курабийки с чудна шоколадова глазура"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 - 3 ч.ч. за средно меко тесто
  • яйца - 1 брой
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • портокалова кора - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • мас - 3/4 ч.ч. разтопена
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • ванилия - 1 брой (0.2 г)
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • глазура
  • шоколадов крем - 100 грама
  • масло - 1 ч.л.
  • захарна декорация
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте заедно яйцето с портокаловия сок, киселото мляко и захарта. Прибавете към тях ванилията, настърганата портокалова кора, содата, разтопената мас и канелата.

Разбъркайте хубаво, прибавете брашното и замесете меко тесто, което не бива да лепне.

Оставете тестото да почине за кратко. След това късайте от него парчета и ги оформяйте на топчета.

Сложете хартия за печене в подходяща тава и наредете топчетата на разстояние едно от друго.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете курабийките за 10-15 минути. Когато получат приятен златист цвят, може да ги извадите.

Смесете шоколадовия крем и разтопеното масло.

Топнете всяка курабийка в шоколадовата глазура. Наредете ги върху скара и ги поръсете с кокосови стърготини и захарни фигурки.

Шоколадови курабии с глазура и кокос са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: