ezine.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за овче месо

Марината за овче месо

MarianaMariana
Джедай
202121250
Марината за овче месо
21/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресовайте почистения чесън и нарежете на ситно пресния лук. Овчето месо се нарязва на едри парчета и се добавя. Продуктите се разбъркват добре и се овкусяват с подправките.

Заливат се със зехтина и айряна и се оставят да престоят поне една нощ, а най-добре 24 часа в хладилник. Преди термична обработка оставете месото за няколко минути, докато се отцеди от излишната марината.

Тези продукти са достатъчни за мариноването на 500-700 г овче месо.

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: