ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от Леща»Кремсупа от червена леща

Кремсупа от червена леща

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Кремсупа от червена леща
Снимка: Keep Walking
1 / 3
19/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Кадифена супа с мек аромат, която гали небцето!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в студена вода за около 30 мин, след което се изплаква добре.

Слага се в дълбока тенджера, залива се със студена вода, слагат се лук, зехтина и кубчетата бульон и се оставя да ври до увирането й.

След това се пасира с пасатора. Ако е доста гъста, й се долива гореща вода и отново се връща за малко на огъня, колкото да заври.

Поръсваме супата от леща с черен пипер, магданоз и лимонов сок на вкус.

Консумира се със зелен лук, зелени маслини, салата от домати.

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: