ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен Ориз»Ориз с тиквички по китайски

Ориз с тиквички по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Ориз с тиквички по китайски1 / 2
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Защо им е на китайците да ядат месо, когато приготвят толкова вкусен ориз!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява във вода, след това водата се отцежда, налива се 1 с. л. олио, разбърква се и се похлупва, за да остане топъл.

Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в загрятото олио в голям тиган уок.

Тиквичката и морковите се нарязват на пръчици и се добавят в уока. След още минута се добавят нарязанати също на пръчици зелена и червена чушка.

Оризът се запържва в прадварително загрятото олио. Прибавят се зеленчуците, разбърква се и се поднася със соев сос.

Получава са много красив на цвят ориз, който може да бъде самостоятелно ястие или да бъде поднесен като гарнитура.

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: