Гъбена крем супа

04/05/2009
Мария
отМарияНовак
"Кадифено нежна гъбена супа, която гали небцето!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4-5
  • Преглеждания общо54 812
  • Преглеждания за месеца483
  • Преглеждания за седмицата483
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.

Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.

След 10 минути добавете копъра, целината и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.

Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони. Може също да се консумира студена. Може да се изпозлва и като сос към печено месо
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 11
4 3
3 2
2 1
1 0

Коментари (5)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 14:24
явно слагам малко вода и ми става като каша по-скоро...
0
1
Анелия Терзиева
Точно така я харесвам.Много вкусна!
0
0
Мариела Христова
Много хубава зеленчукова крем супа.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв