Агнешко с ориз

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
30/12/2010
"Агнешко с ориз, но с ориенталски вкус и аромат - опитайте и ще се почувствате като герой от 1001 нощ "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 551
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате месото и го овкусявате със сол и бахар.

Лукът нарязвате на дребно. Добавяте го към месото и слагате една супена лъжица масло. Запържвате в тиган с три литра вода и се оставя да ври около час на слаб огън.

През това време слагате ориза в топла вода.

Запържвате каймата и я овкусявате с канела, сол и бахар. От получилия се бульон на агнешкото взимате четири чаени чаши и заливате каймата. Изцеждате ориза и го добавяте към каймата. След като заври, оставяте да ври 20 минути на слаб огън.

Накрая, когато стане готова сместа, я сервирате, като отгоре слагате агнешкото и украсявате по избор с фъстъци и бадеми.

В арабската кухня се слага и чесън за вкус.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар