Силистренска рибена чорба

16/06/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 593
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг дунавска (моруна, чига, сом)
  • олио - 150 мл
  • лук - 3 - 4 глави
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. (леко люти)
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • девесил - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита риба се нарязва на порции, посолява се и се оставя да престои.

Ситно нарязаният лук, доматите, олиото, целите чушки и девесилът се варят до омекване. Прибавя се рибата и варенето продължава още 10-15 минути на слаб огън.

Чорбата се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок. Готовата супа се сервира гореща.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар