Конкильони със спанак и три вида сирене

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
04/10/2019
"Днес сме на ароматни конкильони със спанак - чувствайте се поканени да се присъедините към нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо902
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се загрее кравето масло, се прибавя брашното, бърка се до порозовяване. Долива се прясното мляко на тънка струя, като се разбърква непрекъснато. Оставя се на огъня да заври. Сосът трябва да се сгъсти.

Натрошава се горгонзола и се добавя към соса. Овкусява се с индийското орехче, черния пипер и солта. Спанакът се попарва, охлажда, отцежда и нарязва. Пастата се вари според указанията на опаковката.

Прибавят се към нея спанакът, рикотата и пасирания чесън. Разбърква се внимателно. Сместа се прехвърля в намаслена форма за печене. Поръсва се с черен пипер и пармезан. Пече се в предварително загрята фурна до златисто

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар