Чуррос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Чуррос
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10-12 бр.
"Дори и не посягайте към чурросите в нашата чиния, войни са започвали и по по-невинни поводи!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото, маслото и солта в тенджерка и ги поставете на котлона. Щом кипнат, намалете температурата и изсипете брашното. Разбъркайте добре, така че да се получи гъсто тесто, което започва да се отделя от стените на съда и да оформя топка. Дръпнете от огъня, оставете да поизстине за около минута и прибавете едно по едно яйцата, като бъркате докато се поемат напълно от сместа.

Загрейте голямо количество олио (мин. 3-4 см). Поставете тестото в шприц и шприцовайте директно тестото в силно загрятото олио ивици с дължина около 10 см. Пържете до златисто, като обръщате от време на време.

Извадете с решетъчна лъжица и отцедете от мазнината върху кухненска хартия или решетка.

Поръсете със смесената канела със захар.

Рейтинг

4.9
513
42
30
20
10
Дай твоята оценка: