Гръцки джобчета

Алексис
Алексис
Новак
11/10/2011
"Да се наслаждаваме на живота и на добрата храна като гърците "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 223
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за плънката се разбъркват.

Тестото се нарязва на квадрати и върху тях се разпределя плънката. Ръбовете се намазват с разбит белтък, прегъват се на триъгълник и се притискат.

Нареждат се в тавичка, намазват се с разбития в млякото жълтък и се поръсват със сусам.

Пекат се 20 мин на 200 градуса.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
виви
виви
13.01.2016 14:46
Името им е samosa и е вид индийско предястие.
0
0
виви
виви
13.01.2016 14:44
Това не е гръцка рецепта. Произходът им е от Индия.
0
0
Борислава
Борислава
26.09.2013 12:49
1супена лъжица прясно мляко, господине ;) и тя е за намазването
0
0