Ориз с яйца по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
Ориз с яйца по китайски
02/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
"Вкусно, лесно, идейно и диетично"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориз около 10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.

В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят.

В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.

Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.

Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.

Рейтинг

5 29
4 11
3 2
2 5
1 0
Дай твоята оценка: