Ориз с яйца по китайски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
02/12/2011
"Вкусно, лесно, идейно и диетично"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо189 250
  • Преглеждания за месеца1327
  • Преглеждания за седмицата545
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориз около 10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.

В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят.

В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.

Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.

Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.

Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
8.80 лв.
Виж ››

Верен помощник за всяка домакиня - висококачествено ренде с четири различни страни, с чиято помощ ще готвите с лекота

Рейтинг

5 29
4 11
3 2
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христо Славейков
Рецептата е супер, само дето със замразен грах не става за 2 минути, а си трябва доваряване с гореща вода 20 минути! Иначе грахът ще хрупа....
0
0
лидия
лидия
23.01.2015 13:39
прекрасно и аз съм на пет и полвина
3
0
Димитър Димитров
добавих гъби стана много добре но ориза ми се слепва как да го направя по добре
11
0
Ivo
Ivo
06.06.2016 21:50
Измивай добре ориза преди готвене.Д чиста вода. След варенето също измивай ориза . Така изчезва нишестето и ориза е рохкав.
2
2