ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с бутер тесто и кайма

Пай с бутер тесто и кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Пай с бутер тесто и кайма
28/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Един пакет бутер тесто ви трябва и сте спретнали пай за чудо и приказ за има-няма 45 минути"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг.
  • кайма - 250 гр.
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка, нарязан на ситно
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука и магданоза, в мазнина. Добавете каймата и я направете на трохи, с вилицата. Добавете чаена чаша вода, доматеното пюре, чесъна и задушете докато водата се изпари.

Разбийте яйцата. Добавете кашкавала и яйцата към месната смес и разбъркайте.

Разделете тестото на 2 и го оформете, според формата на тавата. Поставете едната половина и отгоре изсипете каймата. Покрийте с останалото тесто. Повдигнете краищата на тестото навътре, за да се оформи ръб.

Нарежете пая на триъгълници или квадрати. Печете в предварително загрята фурна на 200 C около 30 - 45 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: