Свинско бонфиле вретено

27/03/2014
Даниела Б.
отДаниела Б.Новак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 794
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на 4 порционни парчета. С помощта на дървено чукче ги изтънете и ги овкусете и от двете страни със сол и черен пипер. Приберете ги в хладилник и пристъпете към приготвяне на плънката.

Нарежете на дребно лука и го задушете до омекване в част от мазнината. Когато омекне, прибавете нарязаните на дребно гъби, натрошените орехови ядки и наситнения магданоз. Задушете за 4-5 минути, отстранете от котлона и оставете готовата плънка да се охлади.

Извадете месото от хладилника, разпределете отгоре малка част от плънката и го навийте на руло, като му придадете форма на вретено. Закрепете краищата му с помощта на клечки за зъби. Оваляйте готовите вретена в брашно и ги изпържете до готовност в остатъка от олиото.

Ако предпочитате по-здравословните ястия, може да изпечете вретената от бонфиле и на скара. Поднесете с гарнитура от пържени картофи или задушени зеленчуци.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар