ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Отворен шаран за Никулден

Отворен шаран за Никулден

НикиНики
Новак
2267873k346
Отворен шаран за Никулден
Снимка: Ники
1 / 2
02/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Една различна, но много вкусна рецепта за приготвяне на Никулденския шаран"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го измийте, нарежете го по цялата дължина заедно с главата, след което внимателно го разтворете - като книга. Махнете хрилете и вътрешностите, измийте го много хубаво.

Посолете го и го овкусете с подправката за риба, изцедения сок от лимон и черния пипер. Приберете в хладилника за около час.

Нарежете на филийки чушката, лука и доматите. Разпределете лука върху шарана, след това наредете доматите и чушката.

Посолете и намажете с майонезата.

Сложете шарана на скарата на фурната (предварително загрята на 180 градуса) за около 50 минути.

На дъното на фурната сложете тава, в която да падат соковете от печената риба.

Отвореният шаран за Никулден е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: