ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура с мащерка

Ципура с мащерка

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
1786302k268
Ципура с мащерка
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
30/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Здравословно печена рибка, която се приготвя много бързо Опитайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата и я подсушете хубаво с помощта на кухненска хартия.

Посолете и я намажете отвън и отвътре с черен пипер.

В малка чашка смесете хубаво 4 лъжици пресен лимонов сок със зехтина.

С остър нож направете по 3 разреза от двете страни на ципурата. След това я намажете със сместа със зехтина.

В корема на рибата сложете прясна мащерка и резени лимон.

Загрейте плоча за печене и я намазнете. Изпечете рибата и от двете страни до получаване на апетитна коричка.

Периодично я мажете със зехтина, за да остане сочна.

Ципурата с мащерка е готова.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: