Начин на приготвяне
Това не са пържени картофи, а са приготвени на фурна, но са хрупкави и много вкусни. Ако още не сте пробвали картофки с пармезан, сега е моментът да ги опитате.
За тази рецепта ползвах мити картофи, които само измих под течаща вода, без да ги беля.
Добре измитите картофи нарязах на едри резени и бланширах във вряща посолена вода за 5 минути.
След това отцедих водата и оставих леко да се охладят.
След няколко минути полях със зехтина и поръсих със сол на вкус, добавих всички сухи подправки, пармезана и ситно нарязани скилидки чесън.
Внимателно разбърках с лъжица, за да не се начупят и ги наредих в тава, покрита с хартия за печене на малко разстояние един от друг.
Пекох картофите в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор около 30 минути.
Тези пикантни картофи с пармезанова коричка са чудесна гарнитура към печено месо или пък мезенце за бира.
Бон апети!