Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пикантни картофи с пармезанова коричка

Пикантни картофи с пармезанова коричка

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Пикантни картофи с пармезанова коричка
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хрупкави картофки с пармезан - идеални като гарнитура или бирено мезе."

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • пармезан - 50 г фино смлян
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това не са пържени картофи, а са приготвени на фурна, но са хрупкави и много вкусни. Ако още не сте пробвали картофки с пармезан, сега е моментът да ги опитате.

За тази рецепта ползвах мити картофи, които само измих под течаща вода, без да ги беля.

Добре измитите картофи нарязах на едри резени и бланширах във вряща посолена вода за 5 минути.

След това отцедих водата и оставих леко да се охладят.

След няколко минути полях със зехтина и поръсих със сол на вкус, добавих всички сухи подправки, пармезана и ситно нарязани скилидки чесън.

Внимателно разбърках с лъжица, за да не се начупят и ги наредих в тава, покрита с хартия за печене на малко разстояние един от друг.

Пекох картофите в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор около 30 минути.

Тези пикантни картофи с пармезанова коричка са чудесна гарнитура към печено месо или пък мезенце за бира.

Бон апети!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: