Спагети по японски

Сабрина
Сабрина
Новак
22/04/2009
"Японската тайна на дълголетието е разкрита - тя се крие в балансираната храна, която консумират "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 721
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - гърди 250 гр. нарязани на кубчета
  • спагети - 200 гр.
  • лук - 1 глава, ситно нарязана
  • чесън - 1 скилидка, ситно нарязана
  • моркови - 1 бр., нарязан на ивички
  • картофи - 1 бр., нарязан на 1 см. кубчета
  • олио - 6 ч.л.
  • чушки - 1 бр., нарязана на ситно
  • къри - на прах 1 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 2 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка, нарязан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се задушава до омекване на зеленуците и сгъстяване на соса. Посолява се на вкус.

Спагетите се сваряват в подсолена вода и се изцеждат. После се смесват със съдържанието на тенджерата и се оставят на тих огън за няколко минути.

Ястието се сервира поръсено със ситно нарязан зелен лук.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар