ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с нектарини

Кейк с нектарини

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Кейк с нектарини
03/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
"С уникален аромат и подсладител този кейк е подходящ десерт дори за хора, които имат диабет"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нектарините се обелват и нарязват на малки кубчета. Смесват се със зехтина, 1 ч.л. подсладител и нишестето и се изсипват в намаслена кексова форма.

Яйцето се разбива с останалия подсладител и солта, добавят се киселото мляко, есенцията и зехтина, след разбъркване се слага и пресятото с бакпулвера брашно. Бързо се разбърква кексово тесто, което се изсипва върху нектаринената смес.

Пече се в предварително загряла на 180 - 200 градуса фурна, като се проверява дали е изпечено с тънка клечица. Като поизстине, се освобождава от формата, като се обръща върху подноса за сервиране.

Нарязва се и се поднася студен.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: