Палачинки

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
22/08/2008
"Добрите истории и вкусните палачинки обикновено имат общо начало "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104 884
  • Преглеждания за месеца513
  • Преглеждания за седмицата174
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, яйцето, млякото, 1/2 ч.ч. вода, портокаловия сок, олиото и солта се разбъркват добре и сместа се оставя да престои половин час.

Правят се палачинки от тестото, които се пържат в масло.

Палачинките се прегъват на четвъртинки, поставят се в подходящ съд и се покриват с кърпа.

Портокаловия и лимоновия сок се смесват със захарта, заливат се палачинките, налива се сгорещения ликьор и се запалва.

Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Тиган за палачинки с метална дръжка 24см.
28.99 лв.
Виж ››

Най-апетитните палачинки са онези, които ви поднесат в кревата, а за най-добри резултати винаги може да се доверите на този удобен за употреба качествен тефлонов тиган за палачинки.

Рейтинг

5 6
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Атанасова
При мен се получиха сполучливо. Рецептата си заслужава внимание.
0
0
Теди
Теди
10.04.2013 14:49
Поредната абсурдна рецепта!!! 1/2 чаша брашно и като й сложите водата, порт.сок, яйцето, че и прясно мляко...давате ли си сметка каква ще е гъстотата на сместа - чиста вода. Да не говорим, че смесването на прясно мляко със сок води до пресичане на млякото.
8
3
Таня
Таня
10.04.2013 09:13
В продуктите няма вода а за направата на палачинките има. Нещо не се вързва!
2
2