ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Стриди на грил

Стриди на грил

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28390165
Стриди на грил
13/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
4 мин.
Общо
4 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • стриди - 12 бр. тихоокеански
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • морска сол - едра за подложка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стридите се покриват със студена вода и се оставят да врят, докато си разтворят черупките. Оставят се да изстинат.

Грилът се нагорещява до висока температура. Счуканият чесън, галетата се смесват с маслото и се разбъркват добре. Прибавя се магданозът, малко солта и черният пипер.

Тавичка се покрива с морска сол. Отварят се стридите внимателно, месестата част се слага в по-голямата черупка, а другата се изхвърля. Покриват се с маслото и подправките. Запичат се около 2 мин.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: